Krepšelis

Prekių nėra

Siuntimas 0,00 €
Iš viso 0,00 €

Krepšelis Pirkti

Produktai

Naujienlaiškis

                

Prisijungti

Bičių vaškas (ypač švarus, natūralus) Lietuviškas

Bičių vaškas (ypač švarus, natūralus) Lietuviškas

Bičių vaškas ypač švarus, natūralus, Lietuviškas

Gabaliukais

Bees wax

Cera Alba


Geriausias naudoti iki 2017 12 mėn. 

Skaityti plačiau


0,87 €

Natūralus kvepiantis bičių vaškas primena medų ir neturi skonio. Ryškiai geltonos spalvos, švarus, be jokių chemikalų atskirti nešvarumai rankų darbo. Gaminant gaminius jums nebereikės papildomai atskirti nešvarumų iš vaško ir Jūsų gaminys bus švarus ir estetiškas. 

 

Bičių vašką gamina bičių darbininkių vaško liaukos, išsidėsčiusios papilvėje. Bičių motina ir tranai vaško liaukų neturi, tad daugiausia vaško pagamina jaunos, 12-16 dienų, bitės. Vaško gamybą ir jo išsiskyrimą stimuliuoja geras medunešis.

 

Kodėl šis bičių vaškas?

Jame gausu pikio ir žiedadulkių, kas suteikia jam tokį nuostabų geltoną atspalvį, o baltas vaškas yra natūralus, tačiau jame nėra nei  pikio, nei žiedadulkių. 

 

Į šio vaško sudėtį įeina sudėtingi eteriai (70-75 proc.), laisvos riebiosios rūgštys (13-15 proc.) ir angliavandeniai (12-15 proc.), yra labai nedaug vandens (0,1-2,5 proc.), tačiau labai daug karotinoidų (provitamino A, kuris yra būtinas odos epiteliui atsinaujinti) ir kitų natūralių dažomųjų, aromatinių medžiagų.

Šiame vaške yra nedaug mineralinių medžiagų, o taip pat ir purvinų priemaišų: žiedadulkių, pikio, lervučių bei mirusių bičių liekanų. Nuo priemaišų kiekio priklauso vaško kokybė. Tad mūsų parduodamas vaškas yra aukštos kokybės ir švarus, grynas.

 

Visiškai neseniai buvo įrodyta vaško priešuždegiminė savybė - buvo rasta į antibiotikus panašių medžiagų. Dėl to vašką galima vartoti odos, lūpų ligų pažeidimams gydyti. Nė viename gamtos produkte nėra tiek daug karotino bei karotinoidų, kaip vaške. Ilgus amžius buvo manoma, kad karotino (provitamino A) yra daugiausia morkose. Tačiau paaiškėjo, kad 100 g morkų karotinų yra nuo 2 iki 9 mg, o 100 g vaško - nuo 8 iki 12 mg karotinų. 


Kuo naudingas kosmetikos gaminiuose?

  •  minkština odą;
  •  maitina odą;
  • sukuria apsauginę plėvelę;
  • saugo odą nuo kenksmingo aplinkos poveikio ir drėgmės netekimo;
  • pasižymi stangrinančiu poveikiu;
  • produktuose veikia kaip emulsiklis- sujungia riebalinę ir skysčio fazes;
  • sutirština produktus;
  • dažniausiai naudojamas lūpų vazelinuose/balzamuose, kūno sviestuose, muilų gamyboje.

Dozavimas standartiškai yra 2-10%:
  • kremuose - iki 5%;
  • lūpų balzamuose iki 10%.

Ne tik naudojamas kosmetikoje, bet ir kiaušiniams dažyti!

Lydymosi temperatūra:
  • 63-65 laipsniai.