Krepšelis

Prekių nėra

Siuntimas 0,00 €
Iš viso 0,00 €

Krepšelis Pirkti

Produktai

Naujienlaiškis

                

Prisijungti

Argano aliejus - Marokas

Šalto spaudimo, nerafinuotas, ekologiškas

Argan oil

Argania spinosa


Geriausias naudoti iki 03 2018m.


Skaityti plačiau


9,90 €

  • pažeistų plaukų galiukų maitinimui bei stiprinimui;
  • skatina plaukų augimą;
  • nagų maitinimui bei stiprinimui;
  • vystančiai veido ir krūtinės odai;
  • vietoje losjono ar kremo po skutimosi;
  • po depiliacijų;
  • nuo strijų susidarymo;
  • žvynelinės (psoriazės) pažeistai odai;
  • blukina randus, padeda išvengti strijų;
  • apsaugo nuo kenksmingų saulės spindulių, oro taršos, toksinų;
  • jaunatvišų spuogų kamuojamai odai;
  • puikiai nuvalo tiek akių, tiek veido makiažą;
  • vietoje naktinio kremo;
  • masažams;
  • raumenų skausmui mažinti, esant reumatui, artritui.

 

Šio nuostabiai turtingo aliejaus pakanka labai mažai, vos kelių lašų ant drėgnos odos (sudrėkinkite vandeniu ar hidrolatu). Rekomenduojame ant odos naudoti gryną arba maišyti su kitais aliejais.


Arganas - plačiašakis medis, augantis tik pietvakarių Maroke, ir niekur daugiau pasaulyje. Nykstanti rūšis, kuri yra saugoma Unesco. Aliejus gaunamas iš vaisių kauliukų branduolių tradiciniu rankiniu spaudimo būdu. Kiekvienas riešutas perskeliamas, išimamas branduolys, o branduoliai sumalami tarp dviejų akmenų-girnų. Iš gautos tirštos rudos masės atskiriamas aliejus. Šis "gyvas" aliejus turi net 2 kartus daugiau vitamino E nei alyvuogių aliejus. Iš 100 kg sėklų (branduolių) pagaminama 1–2 kg rečiausio aliejaus pasaulyje.

 

Argano aliejaus sudėtyje be trigliceridų daugiausia yra polinesočių riebiųjų rūgščių: oleino ir linoleino rūgštys sudaro 80%, gausu antioksidantų, karotinoidų, pagrindinių riebiųjų rūgščių (Omega-6 ir Omega-9), tokoferolio (vitamino E), fitosterolio. Dėl didelės vitamino E koncentracijos argano aliejus „sensta“ lėčiau nei alyvuogių aliejus. Nepakitęs išlieka 12-18mėn.

Tokios sudėties aliejus yra itin vertingas tepti brandžią odą, kadangi turi odą stangrinančių ir odos elastingumą gerinančių riebiųjų rūgščių. Jis ypač maitina, minkština, aprūpina ją antioksidantais, stabdo ląstelių - odos senėjimo procesus. Rekomenduojama naudoti rūkantiems, mėgėjams kaitintis saulėje ir soliariumuose.

Nuo seno naudojamas tradicinėje medicinoje - nuo jaunatviškų spuogų/aknės, infekcinių bėrimų ir kt. odos problemų. Berberų moterys juo tepa kūdikius, vaikus, rankas, nagus, plaukus, apsaugo nuo strijų susidarymo. Labai tinka vyrams kaip losjonas po skutimosi. Argano aliejus puikiai nuvalo tiek akių, tiek veido makiažą - valyti su vandenyje ar hidrolate sudrėkintu vatos diskeliu. Oda lieka švari ir pamaitinta.

Kosmetikos priemonės su argano aliejumi greitai išpopuliarėjo Prancūzijoje, tačiau kosmetikos gamybai naudojamas pigesnis tirpiklio ekstrakcijos būdu gautas aliejus.

 

Šio nuostabiai turtingo aliejaus pakanka labai mažai, vos kelių lašų ant drėgnos odos (sudrėkinkite vandeniu ar hidrolatu). Rekomenduojama ant odos naudoti gryną arba maišyti su kitais aliejais.

 

Plaukų kaukę rekomenduojama daryti 1-2 kartus per savaitę. Aliejuku ištepkite visus plaukus ir galvos odą. Palaikykite 30 minučių, o jei turite galimybę – palikite kaukę visai nakčiai. Kruopščiai ištrinkite plaukus. Jeigu neturite laiko kaukėms, praturtinkite aliejuku naudojamą šampūną – įpilkite į delną šampūno ir šiek tiek aliejuko, masę ištrinkite tarp delnų ir trinkite plaukus kaip įprasta.