Krepšelis

Prekių nėra

Siuntimas 0,00 €
Iš viso 0,00 €

Krepšelis Pirkti

Produktai

Naujienlaiškis

                

Prisijungti




Aliejų kokybė – kaip ją atpažinti ir neapsirikti?!


Šiuo metu aliejaus galima nusipirkti visur ir įvairaus: prekybos centruose, specializuotose parduotuvėse, turgeliuose. Tačiau kaip išsirinkti tinkamą ir gerą kyla daug klausimų. O ir geras geram nelygu. Vieni aliejai tinka kepti, kiti šaltiems užkandžiams gardinti, treti – geriausias maistas odai. Ir ne dėl to, kad būtų netinkami naudoti kitur. Dažnai jie per brangūs ir per vertingi, kad keptumėme virtuvėje, o be to ir ne visus šalto spaudimo aliejus galima kelti.

Odos priežiūrai tinkantis aliejus turėtų būti pasirinktas ypač atidžiai, todėl jei keliaujate jau jo ieškoti, atkreipkite dėmesį į svarbius punktus, kad aliejus būtų: Nerafinuotas; Šalto spaudimo; Kokybės lygmuo (klasė).

Šalto spaudimo. Šalto spaudimo aliejai išgaunami mechaniniu būdu, nesvarbu, rankomis ar presais, tačiau esant ne didesnei kaip 30 °C temperatūrai. Taip spausti aliejai išlaiko savo charakterį ir skiriamuosius požymius: augalo kvapą, savitą tirštumą, spalvą, unikalų skonį. Tas pats pasakytina ir apie sudėtį – šaltai spaustame aliejuje išlieka nepakeičiamos riebalų rūgštys, vitaminai, mineralai ir kitos naudingosios medžiagos. 

Nerafinuotas aliejus. Tiek kosmetikai, tiek sveikai mitybai vertėtų rinktis nerafinuotus aliejus. 
Jei aliejus Rafinuotas, tai reiškia, kad jis buvo chemiškai išvalytas. Visų pirma jo žaliava buvo išmirkyta tirpiklyje, kad iš jos išsiskirtų daugiau aliejaus, vėliau tirpiklis pašalintas (neaišku, ar visas?) veikiant aukšta temperatūra. Gautasis aliejus skaidrintas, dezodoruotas, kad jame neliktų natūralaus jo kvapo ir konsistencijos. Taip apdirbtas aliejus tampa "beveidis" – jis patrauklus masiniam vartotojui, ilgai negenda, yra pigus, tačiau nė kiek nevertingas. Maža to, dėl apdirbimo metu naudotų chemikalų gali kenkti sveikatai. 

Kokybės klasė. Šias klases dažniausia turi alyvuogių aliejai, tad jei perkate juos parduotuvėje, rinkitės aukščiausią - Extra Virgin Olive Oil. Šis laipsnis (klasė) nurodo, kad šiam aliejui alyvuogės buvo rinktos rankomis, spaustos praėjus ne vėliau kaip 24 val. ir yra pirmo spaudimo. Kitos klasės aliejų, kaip Olive Oil (rafinuotas minkštimų ir odelių aliejus), Olive-Pomace Oil (išspaudų aliejus, daugiausia naudojamas maitinimo įstaigose), Refined Olive-Pomace (rafinuotas išspaudų aliejus) branginantys savo sveikatą turėtų nenaudoti apskritai. 

Gyvibingumas. Tikri, kokybiški ir "gyvi" aliejai, kaip ir vynas, yra tikros asmenybės. Net išspaustas toje pačioje vietoje aliejus gali skirtis nuo to, kuris čia buvo pagamintas prieš metus. Labai daug kas priklausoma nuo buvusio klimato, tuometinės derliaus kokybės aliejus skleidžia unikalias ir tais metais subrandintas savybes. Skirtumas dar akivaizdesnis, kai lyginame skirtingų gamintojų vieną ir tą patį aliejų, pavyzdžiui, avokadų aliejų  http://natur.lt/lt/nerafinuoti-salto-spaudimo-baziniai-aliejai-100-ml/106-avokad-aliejus.html           

Vienų jis lengvesnis, šviesesnis, švelnesnis, skystesnis, o kitų tirštas, sodrus, net nepermatomo žalumo, odą šiek tiek dažančio žalsvai. Tik neapsigaukite, jei skirtumai nėra subtilūs, jie gali liudyti ne ką kitą, o tiesiog prastesnę aliejaus kokybę. 


Patarimas. Jei prieš pirkdami aliejų galite išbandyti, užsitepkite jo šiek tiek ant rankos, gerai įtrinkite ir pauostykite. Uodžiant kokybišką aliejų turėtų skleistis vien augaliniai kvapai ir nieko įtartino. 

Visus norinčius išbandyti mūsų siūlomus "Naturlt" aliejus registruokitės info@natur.lt ir mielai suteiksime Jums tokią progą! 

Nuoširdžiai stengiamės dėl Jūsų!
NATURLT UAB